12b. Verspreiding - Groepen gebruikers

Support Admin (IPAF) -

Om de training naar een groep, organisatorische eenheid of alle trainees te distribueren selecteer je de 'Distributie' tab van de navigatiebalk bovenaan je dashboard.

Selecteer 'Distribueer training'.

U heeft drie hoofdopties wanneer u iets verstuurt naar een groep gebruikers; klik op het drop-downmenu om te kiezen tussen:

Optie 1 - Alle actieve cursisten

Dit zal de geselecteerde training naar alle actieve trainees binnen het systeem sturen.

Optie 2 - Actieve trainees die horen bij...

Hiermee verstuurt u de gekozen training naar alle cursisten in een bepaalde organisatie-eenheid/-eenheden. U kunt organisatie-eenheden selecteren door te schuiven/klikken op de bijbehorende knoppen.

Optie 3 - Actieve cursisten getagd met...

Dit zal de geselecteerde training naar alle trainees sturen die overeenkomende tags hebben.

Zie instructies over 'Labels toevoegen'.

Aan de rechterkant zal het aantal cursisten worden weergeven die overeenkomen met uw zoekcriteria.

Als je individuele gebruikers wil uitsluiten, dan kun je dit bij de volgende stap doen.

Als je eenmaal een groep van trainees hebt geselecteerd, klik je op 'Doorgaan'.

Kies vervolgens de training die je wil versturen naar je gebruikersgroep. Je kunt op 3 manieren de gewenste training kiezen:

Optie 1 - Alle beschikbare training

Dit zal alle modules in het systeem verzenden naar de door u geselecteerde cursisten.

Optie 2 - Specifieke beschikbare training...

Hierdoor kun je de individuele items van de training die je wil verspreiden kiezen.

Je kan ook een verval- en/of einddatum instellen door op de 'verander'-knop te klikken in elke module.

Optie 3 - Beschikbare training getagged met...

Hiermee kun je een selectie van trainingsitems weergeven met hetzelfde label. Voor meer informatie over labels, kun je de instructies 'Labels toevoegen' doornemen.

Zodra u de training heeft gekozen die u wilt versturen, zal de indicator aan de rechterkant weergeven hoeveel items er zijn geselecteerd.

Je zal nu een samenvattend scherm te zien krijgen waar je de details kan bevestigen alvorens de geselecteerde training naar de geselecteerde gebruikers te distribueren.

Als een training al aan een gebruiker is uitgegeven, wordt deze standaard niet nogmaals uitgegeven. Als je items toch opnieuw wil uitgeven, dan moet je 'Reeds bestaande training uitsluiten' deselecteren.

Als u bepaalde gebruikers wilt verwijderen uit de lijst, kunt u deze deactiveren door op de knop 'Wijzig' te klikken.

Wanneer je klaar bent klik je op 'Distribueer training nu'.

Er wordt een afzonderlijke e-mail naar elke gebruiker gestuurd op basis van de meldingsinstellingen. Als er geen melding is ingesteld, dan wordt de training niet verspreid. Bekijk de instructies voor 'Instellingen - Meldingen'.

Je ontvangt een bevestiging van de verspreiding.

 

 

 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.